Geslaagde derde Roefeldag in Brasschaat


donderdag, 2 november, 2017
Geslaagde derde Roefeldag in Brasschaat

Dinsdag 31 oktober was het Roefeldag in Brasschaat. Zo'n 65 kinderen van de lagere school konden zich helemaal uitleven. Tijdens de Roefeldag werden ze volledig ondergedompeld in de wereld van volwassenen. “In kleine groepjes brachten we een bezoek aan de handelaars uit in de wijk Kaart en in het Centrum.  De kinderen waren superenthousiast!” zegt schepen van jeugd Niels de Kort.

Enkele activiteiten vonden plaats in rusthuis Salvé. Samen met de kok konden kinderen iets lekkers klaarmaken in de keuken. Ook was er een fotograaf aanwezig die uitleg gaf rond de werking van een fototoestel en iedereen mocht ook voor de lens plaatsnemen en kreeg een afdruk mee naar huis. Op het plein van Salvé stond dan weer een politiecombi en kregen de kinderen meer uitleg over hoe het politiewerk juist in zijn werk gaat. Een ander groepje kreeg bij slagerij De Bondt uitleg over het werk van een slager.

“Ikzelf heb als kind altijd veel opgestoken bij de Roefeldag en ik vond het jammer dat dit initiatief was gestopt in Brasschaat. Drie jaar geleden zijn we terug gestart met een groepje enthousiastelingen voor organisatie van een Roefeldag. Elk jaar wordt het evenement een beetje groter. Dit jaar hadden we al 13 stopplaatsen voor de kinderen” zegt schepen van jeugd Niels de Kort (CD&V).

Het slagen van een Roefeldag wordt hoofdzakelijk bepaald door de medewerking van handelaars, vrije beroepen, organisaties die hun deuren willen openzetten. Ook het enthousiasme van de monitoren maken de dag tot een feest voor de kinderen.

 “Namens de gemeente wil ik alle deelnemende handelaars en partners bedanken: wzs Salvé, Brandweer Brasschaat, Slagerij De Bondt, KBC Elst-Dictus Verzekeringen, Klik Graphics, Politie Brasschaat, pastoor Koen Janssen, Radio Park FM, De Kaaslounge, kapsalon De France, Oxfam wereldwinkel, de burgemeester en imker Van de Velde” zegt schepen van jeugd Niels de Kort.

Volgend jaar zal er weer een Roefeldag georganiseerd worden. Heb je zin om hieraan mee te werken of wil je jouw zaak openzetten voor een groepje nieuwsgierige kinderen? Laat iets weten via jeugddienst@brasschaat.be

 

Voor meer informatie:

 

Niels de Kort

Schepen bevoegd voor jeugd, wonen en feestelijkheden

0499 11 86 86

 

Bijlage: overzicht stopplaatsen en activiteit

 1. Salvé: samen met de kok iets lekkers klaarmaken in de keuken van Salvé
 2. Pastoor: ontdekking van het kerkgebouw
 3. Politie: een combi staat op het plein van Salvé; kennismaking politieactiviteiten
 4. Fotoshoot: uitleg rond de werking van een fototoestel, iedereen mag ook voor de lens plaatsnemen en krijgt een afdruk mee naar huis
 5. KBC: een educatief filmpje over verzekeringen
 6. De Bondt: de werkzaamheden van een beenhouwer in de praktijk
 7. Brandweer: een rondleiding op maat bij de brandweer
 8. Imker: workshop rond bijen en was
 9. Kapsalon De France: haar invlechten; wassen; rolletjes indraaien, make-up etc.
 10. Oxfam Wereldwinkel: kennismaking eerlijke handel koffie en chocolade
 11. Kaaslounge: verschillende kaasschotels maken, afsnijden kaasplakjes, mooi versieren kaasplanken
 12. Radio Park: wat gebeurt er zoal bij een vrije radiozender
 13. Burgemeester: ontvangst in het gemeentehuis