Gemeente blijft investeren in jeugdhuis HobNob


vrijdag, 3 november, 2017
Gemeente blijft investeren in jeugdhuis HobNob

Na de investeringen in een nieuw dak, extra isolatie en een ventilatiegroep wordt er nu geïnvesteerd in nieuwe verlichting voor het jeugdhuis. “We investeren deze legislatuur meer dan 80.000 EUR in ons jeugdhuis. Daarmee is een grondige update uitgevoerd” zegt schepen van jeugd Niels de Kort (CD&V).

De voorbije jaren werden grondige renovatiewerken aangebracht aan jeugdhuis HobNob. In 2016 werd het dak vernieuwd en werd er extra isolatie geplaatst. Dit jaar werd een ventilatiegroep geplaatst in het jeugdhuis. De ventilatiegroep blaast verse lucht van buiten naar binnen en zorgt voor de afvoer van bedorven lucht.

“Voor 2018 hebben we opnieuw een investeringsbedrag voorzien voor HobNob. Ditmaal gaat het om de vernieuwing van de verlichting voor een bedrag van 2000 EUR. Het jeugdhuis heeft hiervoor een aanvraag ingediend en deze is goedgekeurd door het schepencollege” zegt schepen van jeugd Niels de Kort (CD&V) 

“We willen onze verlichting vervangen door LED-verlichting. Dit zal ons energieverbruik sterk verminderen. Daarnaast gaan we ook het podium later herstellen en een nieuw toegangssyteem dat werkt met badges laten installeren. Via een subsidie van de Vlaamse overheid zal een sociale werkplaats deze werken voor ons gratis uitvoeren. Laatst is er een peukentegel geplaatst aan het jeugdhuis en binnenkort zal er ook een nieuwe koeling worden geplaatst die minder zal verbruiken dan de vorige koeling, deze was namelijk sterk verouderd” zegt Axel De Rop.

“Minstens even belangrijk dan een goed gebouw, is een goede werking van het jeugdhuis. Daarom zetten we ook in op een versterking van de vrijwilligers. We hebben een extra projectmedewerker aangeworven bij de jeugddienst. Deze zal een ondersteuning bieden aan het jeugdhuis” aldus nog schepen Niels de Kort (CD&V).

“Belangrijk om te weten is dat HobNob zo vaak als mogelijk open is. Iedereen is welkom. Als je wil weten wanneer er iets te doen is kan je altijd een kijkje nemen op onze facebook pagina” zegt Axel De Rop.

 

Voor meer informatie:

Niels de Kort

Schepen bevoegd voor jeugd, wonen en feestelijkheden

0499 11 86 86

 

Axel De Rop

Bestuurder jeugdhuis HobNob

0472 02 60 61